Thursday, June 13, 2013

PROUD TO BE A CHOCTAW

Choctaw Nation of Oklahoma - Durant, OK

  The Choctaw Nation of Oklahoma is the third-largest federally recognized tribe in the United States. Gregory E. Pyle Chief Gary Batton Assistant Chief http://www.choctawnation.com/

 

 Supreme Court sides with Oklahoma in water fight


You know I used to be proud to be called an Okie. I have lived the past 22 years in Arizona where my husband teaches Navajo's in MFHS. He is a Computer Tecky now, originally a math Teacher out here, AND I WRITE OCCASIONALLY. And man I would proudly say, 'I'M AN OKIE, CHOCTAW. Well, man it just ain't so anymore. YES, I AM STILL PROUD TO BE A CHOCTAW, CAUSE CHIEF PILE ALWAYS SENDS ME A BIRTHDAY CARD FOR MY BIRTHDAY AND A CHRISTMAS ORNAMENT AT CHRISTMAS. I AM A CARD CARING CHOCTAW AND I HAVE VOTING PRIVILEGES, WOW, CAN'T BEAT THAT WITH A STICK, these people are truly 'GIVERS,' CHEERFUL GIVERS AT THAT.

And Oklahoma never sends me a cotton picking thing, but that ain't what being an Okie is all about, is it? No, it's about being PROUD OF YOUR STATE, PROUD TO SAY YOUR AN OKIE, CARING AND GIVING. I TRULY AM A CARING OKIE. But I just read the above article by Richard Woof of USA Today, and I like to have done a flip.
It seems, Okies, took Texas to the High Court and won. But actually in my book, they lost. There is such a animal, you win, you lose. I have always been impressed that Oklahoman's were conservative people who 'CARED,' ABOUT THEMSELVES AND OTHERS, BUT THIS ARTICLE AND RULING MAKES OKLAHOMA LOOK DOWNRIGHT GREEDY, AND UNCARING. And for a State that sits slap dab in the front line of Tornado Alley, and has Churches by the billions and Christians by the gazillion, it looks like they ain't never heard the sermon about the GOOD SAMARITAN.

OKIES GOT TO HAVE A SUPREME COURT RULING TO DO THE RIGHT THING, WHICH IS WRONG. I AM NOT A CERTIFIED JUDGE BUT I WILL TELL YOU THIS, THOSE JUDGES SEEM TO HAVE LOST ANY SUNDAY SCHOOL LESSON THEY GOT AS A TYKE, ABOUT LOVING YOUR NEIGHBOR.
TEXAS IS A NEIGHBOR OF OKLAHOMA AND THEY HAVE MANY A FINE PERSON INSIDE THEIR STATE. PEOPLE ARE PEOPLE, AND FUNNY THING TEXANS LOOK A WHOLE LOT LIKE OKIES. THEY AIN'T ALIENS YOU KNOW, WHEN YOU CROSS OVER THE RED RIVER, YOU CAN'T TELL ONE FROM THE OTHER.

LOVE THAT DALLAS, as my son Ruben and his Wife Michelle live in PLANO, great little suburb of Dallas, we love to visit with them. They have a problem in Dallas and Fort Worth, I read, they need water, they have A WATER SHORTAGE due to growth, and my State has snarled up their noses, turned their back, and looked the other way. Oklahoma is BLESSED WITH MANY lakes. They have A LOT OF WATER, EVIDENCED BY THE GREAT LAKES, THROUGHOUT THEIR BLESSED LAND. I have always believed GOD SENDS BLESSINGS, SO WE CAN BLESS OTHERS ALSO, NOT JUST SO OKIES CAN BOAT ON SUNDAYS.
The right thing to do would be to tear up the Supreme Court ruling give it back to um in little bitty pieces, just so they will have a puzzle to occupy their time with, and then, tell Texas, YES, I AM A GOOD NEIGHBOR, AND LET THE PIPELINE GO THROUGH. AFTER ALL IT AIN'T OIL FOR THEIR SUV”S, IT'S WATER, AND YOU ALL SURELY CAN REMEMBER WHAT JESUS SAID ABOUT GIVING ONE OF HIS, A GLASS OF WATER TO DRINK. THAT'S A SIGN YOU IS HIS!

YOU KNOW I AM PRAYING FOR RAIN FOR OKLAHOMA AND TEXAS, DROUGHT IN BOTH PLACES. NOW NOTE I DID NOT PRAY JUST FOR OKLAHOMA, AND I DID NOT PRAY FOR JUST TEXAS, I GOT 6 OTHER DROUGHT RIDDEN STATES THAT I AM PRAYING FOR. I DON'T NEED THE SUPREME COURT TO RULE, OKLAHOMA WINS AND TEXAS LOSES, IN THE CASE OF PRAYER EVERYBODY WINS THE WATER.

 EVERYBODY LOSES WHEN IT COMES TO DROUGHT IN ONE STATE, EVERYBODY.

WELL IN THIS SUPREME COURT RULING EVERYBODY LOSES.

I FOR ONE AM GLAD THAT GOD IS MORE MERCIFUL THAN MAN.

PS. HEAR THOSE BIG JET ENGINES WHINE, TELL THE MAN AT THE TICKET STAND YOU CHANGED YOUR MIND, CAUSE IF YOU GET ON THAT PLANE, YOU GONNA BREAK MY MIND.

TELL THE BIG BOYS AT THE COURT YOU CHANGED YOUR MIND. GIVE TEXAS THE WATER, LIKE THE OKIES I THINK YOU ARE. MAKE ME PROUD.

LATER NINA
MORE LATER